gallery/iso_kuva

Sukututkimustyöryhmän kuulumisia 2016

 

Sukututkimustyöryhmän työskentely käynnistyi kankeasti vuoden 2015 sukukokouksen jälkeen. Niilo Kansanen jätti meidät suuren sukukirjaurakan jälkeen eikä hänenlaistaan konkaria löytynyt viemään sukututkimusta eteenpäin. Onneksi työryhmän entiset jäsenet Pirkko Rantamäki ja Tuomo Kansanen, joiden kummankin tietämys Kansasten suvun vaiheista, sen henkilöistä ja sukutiloistakin on mittava, ovat edelleen mukana. Muita jäseniä ovat itseoikeutetusti sukuseuran puheenjohtaja Antti Kansanen sekä allekirjoittanut Eeva Fihlman, joka olin aikaisemminkin sukututkimustyöryhmän jäsen.

 

Liikkeellelähtöä vaikeuttivat myös aikataulujen yhteensovittaminen ja maantieteelliset etäisyydet ryhmän jäsenten välillä, mutta nyt olemme jo voittopuolella: kokoontumisia on ollut kesällä 2016 yksi, ja toimiihan sähköposti, puhelin ja pilvipalvelu yhteisten tietojen keräämiseen/säilyttämiseen.

 

Tähän mennessä tapahtunut:

  • Sukutietokanta on luovutettu ylläpidettäväksi ja täydennettäväksi Eeva Fihlmanille.
  • Sukutietolomakkeet suomeksi ja englanniksi ovat nyt WEB-muodossa täytettävinä kätevästi sukuseuran kotisivuilla.
  • Olemme tehneet yhteenvetosivun sukukirjan virheistä, joita putkahtaa vähitellen esiin. Korjaussivu liitetään myös toistaiseksi myymättä jääneiden sukukirjojen ja kirjastoille luovutettujen kappaleiden kansien väliin.
  • Uutena tietona sukututkimukseen on löytynyt kartta vuosilta 1748 – 49, josta näkyy Johan Kansasen kuolintorppa, sekä kartta 1752 – 53, josta selviävät Timolan kylän Sutisen talon (Haapakallio) sekä Kasper Kansasen torpan sijainnit.
  • Sukukirjan tietoja (syntymä-, kuolinajoilla jne.) täydennetään.
  • Sukuseuran kuva-arkiston kuvat tekstitetään ja järjestetään asianmukaisesti.
  • Sukututkimustyöryhmä on ehdottanut seuran hallitukselle, että suvun keskuudessa toteutetaan valikoidusti DNA-tutkimukset muutamalle henkilölle. 

Tuomo Kansanen on laatinut ansiokkaat jälkeläisselvitykset Johan, Anton ja Kasper Kansasesta. Uudet tekstit löytyvät verkkosivuiltamme Sukututkimus-osiosta.

 

Ilmoita sukukirjassa havaitsemistasi virheistä ja suvun jäseniä koskevat täydentävät tietosi Sukututkimustyöryhmälle:  eeva.fihlman (at) gmail.com, puh. 040 747 7707. Mikäli haluat antaa uuden henkilön tiedot suvun tietokantaan, täytä WEB-tietolomake tai pyydä meitä lähettämään sinulle paperilomake.

 

Eeva Fihlman

Sukututkimustyöryhmän puheenjohtaja