gallery/iso_kuva

Sukukirja

 

Kansasten ensimmäinen sukukirja "Leppävirran Kansaset - Sortavalasta Kerimäen ja Joroisten kautta Leppävirralle" julkistettiin sukukokouksen yhteydessä 11.7.2015. Kirja on pitkäjänteisen ja määrätietoisen sukututkimustyön sekä peräänantamattoman uurastuksen tulos. Kirja on kovakantinen ja siinä on 250 sivua. Kirjan koko on 255 x 185 mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa sukukirjatyöryhmä. Vasemmalta: Tytti Kansanen, Pirkko Rantamäki, Eeva Fihlman, Tuomo Kansanen ja Niilo Kansanen.

 

Sukukirjan esipuhe:

"Kansasten sukuseuran ensimmäinen julkaisu on käsissäsi. Se on tehty kokonaisuudessan talkootyönä. Suurimman vastuun kirjan tekemisestä on kantanut seuran sukututkimustoimikunta: Eeva Fihlman, Pirkko Rantamäki, Tuomo Kansanen ja allekirjoittanut. Kirjan taitosta on huolehtinut Tytti Kansanen. Leppävirran kunta on tukenut seuraa toiminta-avustuksella 2014. Kirjamme sisältää mittavan määrän tietoa suvusta sukutauluissa ja artikkeleissa. Toivottavasti kirja aktivoi suvun jäseniä toimittamaan puuttuvaa tietoa sukuseuralle niin esipolvista kuin suvun historiastakin tulevaisuudessa julkaistavaksi.

 

Kiitän kaikki tiedontoimittajia ja erityisesti sukututkimustoimikunnan jäseniä sekä taittajaa mittavasta panoksesta suvun jäsenten ja sukuseuran hyväksi.

 

Tikkakoskella 31.5.2015

 

Niilo Kansanen

Kansasten sukuseuran hallituksen puheenjohtaja"

 

> Sukukirjan korjaussivu

 

Kansasten sukupinssi


Sukupinssi on metallinen hopeanvärinen emaloitu perhoskiinnitteinen neulapinssi. Pinssin kuva-aiheena on Kansasten viiristä tuttu mukaeltu K-kirjain ja vuosilukuna suvun kantaisän Johan Kansasen syntymävuosi 1679. Pinssin korkeus on 12 mm ja leveys 6,4 mm. Kuva pinssistä napinläpeen kiinnitettynä oikealla (kuva suurenee hieman klikkaamalla). Pinssejä on nyt saatavana, tilaa heti omasi! Pinssin hinta on 10 euroa ja toimituskulut 3 euroa.

 

 

 

Viiri ja muistomerkki

 

Kansasten sukuseuralla on oma sukutunnus, joka on toteutettu pöytästandaarin muodossa vuonna 1988 Tuomo Kansasen luonnosehdotuksen pohjalta. Sinivalkoisessa viirissä ovat valkoisella pohjalla vanhanmallinen K-kirjain symboloimassa sukua ja sen alla suvun kantaisän Johan Kansasen syntymävuosi 1679. Sininen virta keskellä kuvaa Leppävirtaa, paikkakuntaa, jossa suvun juuret ovat. Alaosassa ovat viljantähkä ja vaaka kuvaamassa esi-isien elämäntyötä maanviljelijöinä ja kauppiaina.

 

Sukuseuralla on myös sukumuistomerkki, joka on pystytetty suvun vanhalle asuinpaikalle Leppävirran Nikkilänmäelle. Muistomerkin paljastustilaisuus pidettiin 3.7.1997 sukukokouksen yhteydessä.

 

 

 

 

Klikkaa kuvat suuremmiksi:

Kansasten sukutunnus
Sukukirjatyöryhmä kirjan julkistustilaisuudessa. Vasemmalta: Tytti Kansanen, Pirkko Rantamäki, Eefa Fihlman, Tuomo Kansanen ja Niilo Kansanen
gallery/otsikko
Kansasten sukupinssi